If you’re one of those people that loved starting food fights in the school cafeteria, you’re going to love La Tomatina festival. Every year, on the last Wednesday of August, thousands of people gather on the streets of Buñol, Spain and throw over one hundred metric tons of tomatoes at each-other. Tradition says the tomato fight of La Tomatina is supposed to begin when someone manages to climb up a two-story high greased wooden pole and grab a piece of ham, but since that takes forever the battle starts all of a sudden.
During La Tomatina people just come at you and tear the shirt right off you, even if you’re a woman so don’t act all surprised or scared. The whole tomato battle lasts for an hour aftewhich everyone goes to Buñol River to wash up. If any stragglers are still on the streets after the fight, the locals are more than happy to hose them down.
La Tomatina helps keep the towns streets clean through the acid properties of the tomatoes.
Se sei una di quelle persone che amava cominciare le battaglie del lancio di cibo nelle mense scolastiche, allora ti piacerà il festival La Tomatina. Ogni anno, l’ultimo mercoledì di agosto, migliaia di persone si radunano nelle strade di Buñol, in Spagna, e fanno una battaglia tirandosi un centinaio di tonnellate di pomodori gli uni contro gli altri. La tradizione dice che la battaglia dei pomodori La Tomatina comincia quando qualcuno riesce ad arrampicarsi su un palo di legno unto alto due piani e afferra un pezzo di prosciutto, ma visto che l’attesa sarebbe troppo lunga, la “guerra” comincia immediatamente.
Durante La Tomatina, la gente si avvicina a te e ti strappa la maglietta, perfino se sei una donna, cosicché non farti cogliere sorpreso o spaventato. L’intera battaglia dura un’ora, dopo di che tutti si dirigono verso il fiume Buñol per lavarsi. Se alcuni ritardatari rimangono per le strade alla fine della battaglia, gli abitanti sono più che contenti di annaffiarli d’acqua con un tubo di gomma.
La Tomatina aiuta a mantenere pulite le strade della città, grazie alle proprietà acide dei pomodori.
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